25 mei 2008

In 2007 vierde Harmonie Eendracht Maakt Macht haar 125-jarig jubileum met onder andere een concert op het Ravelijn.

Dit muziekfestijn op deze bijzondere locatie viel bij het publiek zo goed in de smaak dat “De Fiel” het evenement opnieuw op de kalender zette.

Op zondag 25 mei organiseerde EMM samen met zangkoor Windkracht Vier en Harmonie Concordia een muzikale middag op het eeuwenoude vestingwerk.
Ondanks de donkere wolken en dreigende regenbuien boven het Ravelijn opende Harmonie EMM het openluchtconcert met Le Gendarme de Saint Tropez. Deze Franse mondaine badplaats had duidelijk een positieve invloed op het weer want de zon kwam tijdens het spelen regelmatig te voorschijn.

Het programma werd voortgezet met rustige muziek, zoals Cent Mille Chanson en Twins gevolgd door de swingende noten van Give me some Groove en Rood van Marco Borsato. Onder leiding van Meike Huijgens eindigde EMM dit leuke optreden met Tarzan Highlights.

Na EMM was de beurt aan multicultureel koor Windkracht 4. Zij troffen het minder met het weer. Paraplu’s moesten eraan te pas komen om koor en combo droog te houden.

Het koor, met dirigent Paul Brouwer zong o.a. De Bange Blanke Man van
Willem Vermandere, Welele Mandela, het lied van de ANC-strijders, een Grieks strijdlied en een lied over de Kroatische druivenpluk.
Vooral de solistische optredens van de zangeressen viel bij de honderden belangstellenden erg in de smaak.

Ondertussen was het zonnetje weer voorzichtig te voorschijn gekomen en nam Harmonie Concordia plaats op het podium.
Met nummers als, de zomerhit Enamoralda van Belle Perez, March Creole en Wings of Freedom bracht deze harmonie een gevarieerd concert. Duidelijk was te zien dat dirigent Guy van Geldrop zich op Bergse bodem prima thuis voelt.

Hierna traden Harmonie EMM en Harmonie Concordia gezamenlijk op en speelden zij Spanish Fever en the Lions sleeps Tonight.
Met het nummer Music van John Miles werd deze muzikale, gezellige middag op een toepasselijke wijze afgesloten.