Jubileum Piet de Munck

01 mei 2015

Persbericht BN de stem

BERGEN OP ZOOM - Piet de Munck, klarinettist van harmonie Eendracht Maakt Macht, is gisteravond, vanwege zijn vijftigjarig lidmaatschap op muzikale wijze in het zonnetje gezet.

De harmonie kwam bij hem thuis aan Schoudee langs om een serenade te brengen. De jubilaris kreeg van voorzitter Frans Leenaars bloemen, een oorkonde en een verenigingsspeld en hij werd benoemd tot erelid.

De 77-jarige Bergenaar was zeer verrast. "Dit had ik niet verwacht. Ik dacht er zal wel iets tijdens de repetitie gebeuren."

De Munck werd in 1965 lid van 'De Fiel'. Toen zat de vereniging in een dip. De harmonie, opgericht in 1881, telde in die tijd nog maar achttien leden. Nadat Tonnie de Jong dirigent was geworden steeg het ledental gestaag. In die periode was De Munck bestuurslid.

Leenaars noemde De Munck een trouwe muzikant waar je altijd op kunt rekenen. "Hij is geen druktemaker, eerder bescheiden. Omdat alles volgens de regeltjes moet verlopen is hij ook de aangewezen persoon om, als er tijdens vergaderingen gestemd moet worden, voorzitter van de kiescommissie te zijn."

Piet de Munck (links) krijgt uit handen van Frans Leenaars bloemen, een oorkonde en een verenigingsspeld ter ere van zijn gouden lidmaatschap van harmonie Eendracht Maakt Macht. foto Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Op 1 mei 2015 heeft Harmonie Eendracht Maakt Macht een aubade gebracht ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van Piet de Munck.