Jaarconcert

07 november 2009

Een Hemels Jaarconcert door Harmonie EMM

Wederom is Harmonie Eendracht Maakt Macht er in geslaagd een zeer sfeervol en gezellig jaarconcert neer te zetten.
Nieuwsgierig door het thema EMM “Goes to Heaven” kwam het publiek zaterdag 7 november in groten getale naar “t Rijks.
Bij de ingang werden de mensen met op de achtergrond passende muziek door 2 engelen ontvangen.

Zoals men van EMM gewend is, was ook dit keer de hele avond geheel in stijl van het thema.
De theaterzaal was door een aantal leden omgetoverd tot een waar heelal met wolken, sterren en planeten. Het orkest nam plaats voor dit decor en toen dirigent Meike Huijgens in een jurk voorzien van hemellichamen en lichtgevende sterren de zaal betrad klonk een applaus van zowel de muzikanten als het publiek.

Het koor “BeKoor”, opgericht in 2008, trad bij EMM voor het eerst op in het openbaar.
Gehuld in monnikenpijen met een kaarsje in de hand, werd het nummer Donna Nobis Pacem onder leiding van Pierre van Broekhoven acapella gezongen.

Daarna vulde de zaal zich snel met licht en vertolkte de harmonie “Heavens Valley”.
Toegespeeld op het thema werd ook de planeet Mars muzikaal belicht.
Dit bracht de presentator van deze avond,  Ward Warmoeskerken in de problemen. Om een ruimtereis te maken moest hij een korte astronautencursus volgen.

Het publiek kon ondertussen genieten van een zeer gevarieerd programma. De afwisseling van muziek door de harmonie, de zang van Bekoor en de begeleiding van het Bergen op Zooms Blazers ensemble, onder leiding van Rien de Jongh viel bij de aanwezigen in goede aarde.
Voor  Ward was nu het moment voor zijn eerste ruimtevlucht aangebroken.
Tijdens het spelen van de Astronautenmars, beklom Ward als volleerd ruimtevaarder zijn raket en werd onder oordovend lawaai en enorme rookontwikkeling naar de hemel gelanceerd.

EMM zou EMM niet zijn als er ook in de pauze niet aan het thema werd gedacht. Op de tafels lagen er voor de bezoekers mini marsen en milky ways (melkweg).

Voor het tweede gedeelte van de avond waren de leden van het orkest gekleed in hemelsblauwe bloezen.
Voorzien van engelen vleugels betraden zij het paradijs op aarde en speelden onder andere nummers uit de rockopera “Jesus Christ Superstar” en the “Prince of Egypt”.
Afgewisseld met Bekoor, dat terug kan kijken op een geslaagd debuut op Bergse Bodem werd het programma voortgezet.
Ondertussen was Ward, nu gekleed als Jezus ook neergedaald op aarde en sprak de aanwezigen vanuit zijn biechtstoel toe en werd dit leuke concert gezamenlijk afgesloten met het toepasselijke nummer “I Will Follow Him”.

Met het hoofd nog in de wolken verliet het publiek de theaterzaal.
Onder het genot van een drankje en de muzikale klanken van Jazz band Tony Macaroni & the Quattro Stagionies bleven velen nog enkele uurtjes nagenieten van hun muzikale ruimtereis.

Klik hier om de foto's gemaakt door Gijs Proost Fotografie te bekijken
                       impressie Jaarconcert 2009   Foto: Gijs Proost Fotografie