Intocht Sinterklaas - Evenementenorkest

12 november 2016

 

Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom

 

Beste gewaardeerde muzikanten,

 

 

Na een werkelijk fantastisch geslaagde viering van het 100-jarig bestaan, staat ook dit jaar de Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom borg voor de organisatie van het traditionele Sinterklaasfeest in Bergen op Zoom.

 

 

Naast de jaarlijkse evenementen, zoals de intocht, Sint´s Muziekspektakel met zang, dans en live muziek, waarbij onder meer nummers van de eigen CD “Trippel, Trappel” ten gehore worden gebracht, de 5 kindervoorstellingen in Theater De Maagd, grootse lampionnenoptocht en de vele grotere en kleinere bezoeken aan bedrijven, verenigingen en particulieren, organiseren we dit jaar als extra groot evenement:  Sint Ahoy, kinderen kunnen met hun ouders een kijkje komen nemen op de Pakjesboot 11 en zelfs een stukje meevaren.

 

 

Alle activiteiten worden volledige georganiseerd door ruim 200 zeer enthousiaste vrijwilligers in de leeftijd vanaf 15 jaar.

 

 

Uiteraard beginnen we met een fantastische feestelijke intocht van Sint en Pieten op zaterdag 12 november.

 

 

Vanaf 13.00 uur begint op de loswal het programma met Zoekpiet en Roos. Om 13.30 uur zal de Pakjesboot 11 aanmeren en om 14.00 uur vertrek de stoet via de feestelijk verlichte en versierde binnenstad naar de Grote Markt, waar Loco-Burgemeester, de heer A. van der Weegen, de Sint en zijn gevolg officieel namens alle inwoners van Bergen op Zoom welkom zal heten.

 

 

De stoet zal worden gadegeslagen door ruim 10.000 bezoekers, die zullen genieten van allerlei soorten pieten, muziekgezelschappen, nostalgische wagens enz. enz.

 

 

Vanzelfsprekend mag hier Sinterklaasmuziek niet ontbreken en vooral ook niet de leden van de verschillende harmonieën, drumbands en fanfares, want het zijn juist deze muziekgezelschappen die de afgelopen 100 jaar de muzikale omlijsting en inhoud hebben gegeven aan deze mooie intocht en er voor gezorgd hebben dat onze intocht is uitgegroeid tot een van de allermooisten van Nederland (bron: Sint Nicolaas Genootschap Nederland).

 

 

 

Met het Bergs Evenementen Orkest heeft onze intocht de symbolische verwijzing naar het verleden, de geschiedenis, maar vooral ook naar het heden.

 

 

 

We mogen stellen dat de banden met genoemd Orkest en onze Stichting warm en oprecht zijn te noemen.

 

 

 

Namens de Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom spreek ik de oprecht hoop uit dat veel muzikanten van de verschillende harmonieën zich aan zullen sluiten, zodat niet alleen wij, maar vooral de duizenden bezoekers weer kunnen genieten van heerlijke Sinterklaasliedjes.

 

 

Vooral ook omdat we dit jaar een stoet hebben van 25 groepen, waaronder uiteraard het Bergs Evenementen Orkest met misschien wel dit jaar een record aantal muzikanten !!!

 

 

Samen gaan we er een hartverwarmende – nostalgische – intocht van maken.

 

 

Daarom doe ik op U allen een bijzonder beroep om U aan te melden en zie U allen graag op zaterdagmiddag 14 november a.s. op de loswal en na afloop onder net genot van een drankje in het Zwijnshoofd.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

 

 

Namens het bestuur van de Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom,

 

Rieny Hagenaars