Repetitie nuuwe vastenavendliedje 2010

25 januari 2010

Klik hier om foto's te bekijken

 

Op maandag 25 januari puilde het repetitielokaal van Harmonie EMM uit met enthousiaste dweilbandmuzikanten.
Traditiegetrouw vond, twee dagen na het neuzenbal, de repetitie van het nieuwe vastenavendliedje plaats onder bezielende leiding van dirigent Meike Huijgens.
De animo voor deze speciale repetitie was zo groot dat er stoelen te kort waren en de muzikanten haast ‘figuurlijk weliswaar’ bij elkaar op schoot moesten zitten.
Het motto ‘Da d’ouw d'oe jong’ werd alle eer aangedaan als je de verzameling muzikanten aanschouwde. Meike begon met de opbeurende woorden dat het liedje dit jaar niet gemakkelijk was, zeker gezien de voortekens. Met name de saxen kregen te horen dat hun partij niet mee zou vallen.
 
                                       
 
Moedig begon Meike aan haar zware taak. Het valt immers niet mee om ruim 120 muzikanten op een lijn te krijgen.
Met een rustige opbouw waarbij iedere sectie afzonderlijk aan bod kwam werden de partijen doorgenomen. Vele muzikale plooien werden glad gestreken en na een uurtje was er haast geen verschil meer te horen tussen het orkest uit de opnamestudio en het massale orkest in de zaal.
Op dat moment kwam prins Nilles III en zijn gevolg langs om het resultaat te horen. Na een welkomstwoord door voorzitter Jan Franken, kon de hoogheid het niet laten, om hoogstpersoonlijk de puntjes op de i te zetten. Hij liet blijken een zwak te hebben voor de slagwerkgroep. Deze kreeg zijn speciale aandacht. Toen onder zijn leiding het liedje massaal ten gehore werd gebracht trilde de vloer van het lokaal. De dakpannen rolden haast naar beneden en de ruiten dreigden te springen. Het enthousiasme was erg groot. Want repeteren onder leiding van de hoogheid doe je immers niet elke dag.
Deze avond zal, zoals ieder jaar, zeker weer een steentje bij dragen aan een ‘leutige, jeugdige’ vastenavend.