13 juni 2010

Openluchtconcert drie Bergse verenigingen

Op zondag 13 juni jl, is er voor de vierde keer door Harmonie Eendracht Maakt Macht een muziekfestijn georganiseerd op het vestingwerk van Menno van Coehoorn .

Harmonie EMM is er weer in geslaagd een gevarieerd muziekprogramma samen te stellen, dit jaar met medewerking van zangkoor CQ en Jazzband Just Repeat.

Omdat er meerdere podia waren liepen de optredens van de 3 muziekgezelschappen soepel in elkaar over. Dit stond garant voor een middag non-stop muziek.

Traditiegetrouw nam de harmonie de opening voor haar rekening, waarna het gemengd koor o.l.v. Rob van den Aarsen het programma met gezellige nummers voortzette.
Aansluitend lieten de muzikanten van Jazzband Just Repeat hun instrumenten klinken.

Daarna nam Meike Huijgens, dirigent van EMM, het stokje weer over om met een oorverdovend intro van het slagwerk het publiek te vermaken.
CQ koor met muzikale begeleiding van Rien de Jongh zong liederen in diverse talen en het was duidelijk dat de koorleden hier zelf ook veel plezier aan beleven.

EMM sloot het officiele gedeelte met How´s  the Weather af.

Just Repeat zorgde met hun jazzmuziek voor een gezellig nazit, die nog lang duurde.

Was u er niet bij dan heeft u heel wat gemist.