Jaarconcert 2011

05 november 2011

Foto's Jaarconcert zie:

 

Optreden Bougé Magic zie:

http://www.youtube.com/watch?v=tR1fjd-UlLQ&feature=feedu

http://www.youtube.com/watch?v=G4r6ehA92QA&feature=feedu

 

EMM met een vleugje Magie.

Harmonie Eendracht Maakt Macht is er uitstekend ingeslaagd om een onvergetelijk jaarconcert uit de hoge hoed te toveren.

De bezoekers werden door de harmonie meegevoerd in de duistere wereld van magiërs, tovenaars en illusionisten.

Zij werden betoverd door de magische klanken van het orkest in de Procession of Sorcerers en huiverde bij het onheilspellende Nightmare before Christmas. Bij het spelen van toepasselijke muziek zoals,  Lord of the Rings, Harry Potter en Kind of Magic van Queen, leken natuurlijke krachten naar boven te komen.

Toen de storm was gaan liggen en de mistflarden op waren getrokken daagde er licht in de duisternis. Het publiek kwam even tot rust bij het horen van de romantische sfeerklanken van het gemengd koor uit Dinteloord, zangvereniging Tavenu.

Daarna zat iedereen op het puntje van de stoel bij het verschijnen van topillusionist Bougé Magic. Zijn goocheltrucs zorgden voor meer dan een vleugje magie, zie link youtube boven dit artikel.

111105_18a_400

 

De gehele avond werd als vanouds op onvervalste wijze gepresenteerd door Ward Warmoeskerken. Voor trouwe bezoekers van ons jaarconcert kwam het niet als een verrassing dat hij voor de komische noot iets uit de trukendoos te voorschijn wist te halen.

Dirigent Meike Huijgens-Warmoeskerken toonde haar toverkunsten voor het laatst voor dit orkest.  Wie het van haar overneemt is nog niet bekend. Tot er een opvolg(st)er is zal zij de repetities blijven leiden, maar daarna legt zij na ruim negen jaar haar toverstokje bij harmonie Eendracht Maakt Macht neer. 

Tijdens de afterparty, die zoals ieder jaar als zeer gezellig werd ervaren, speelde Toeval, een  uit 7 man bestaand ensemble uit St. Annaland. Met de muziek die zij brachten zetten zij de sfeer van de avond voort.

De goochelaar was nog niet naar huis! Aan tafel vermaakte hij menigeen met zijn goochelkunsten.

Het was een betoverende avond waardoor iedereen een illusie rijker is geworden!

Gezien en gehoord op 5 november 2011:

School voor Tovenarij RSG ’t Rijks.

 

Artikel BN de Stem

http://www.bndestem.nl/regio/bergenopzoom/9822859/Dirigente-blijft-nog-even-bij-harmonie-EMM.ece