13 mei 2012

Al weer voor de zesde keer organiseerde Harmonie Eendracht Maakt Macht het festijn “Muziek op ’t Ravelijn”. Opnieuw is EMM erin geslaagd een gevarieerd, voor elk wat wils, non-stop programma samen te stellen.

58-dsc_0820_klein_400

De middag is vanzelfsprekend geopend door de organiserende vereniging, onder leiding van de nieuwe dirigent, Rik van Wijgerden. Rik geeft met passie en precisie sinds januari leiding aan het orkest.

Terwijl de zon volop scheen speelde EMM verschillende muziekstijlen.

Daarna volgde een optreden van Popkoor Dazzl uit Woensdrecht. Dit kleurrijke koor bestaat uit 18 leden waarvan 5 heren en 13 dames. Dazzl betekent “duizelingwekkend “ en “oogverblindend”, iets wat zij met hun muziek en enthousiasme over weten te brengen. De nummers die zij zongen varieerden van pop tot ballad en van de jaren ’60 tot nu. Dit alles onder leiding van Cyril Poppelaars.

27-dsc_0783_klein_400

Hierna namen de muzikanten van de Bill Bounders Orchestra plaats op hun podium.

Bill Bounders Orchestra is een twintigmansformatie geïnspireerd door hun dirigent, René Reijpert. Zij kiezen uit een breed repertoire: jazz, latin, rock, funk etc. en spelen van James Brown tot Santana, van Abba tot Duke Ellington.
Constant wisselden de nummers die op de desk stonden en bleef het interessant om naar het orkest te luisteren.

35-dsc_0793_klein_400

De weergoden waren de deelnemende verenigingen zeer gunstig gezind en het publiek kon onder het genot van een drankje en een heerlijk zonnetje nagenieten terwijl de muzikale klanken van de Red Jackets Jazzband klonken.

red_jackett_jazz_band_400

Voor degene die er niet waren en daardoor een leuke muzikale middag hebben gemist.

Kijk regelmatig op onze agenda.

muziek_op_ravelijn_2012_400

Persbericht BN de Stem d.d. 15-5-2012