Jaarconcert

25 oktober 2008

Op zaterdag 25 oktober pakten enkele donkere wolken zich samen boven de theaterzaal van ’t Rijks.
Maar dit Weerhield harmonie EMM er niet van om de bezoekers te trakteren op een Weergaloze avond die zijn Weerga niet kende.
De ruim 200 bezoekers werden verwelkomd door 2 engelen en maakten zich onder genot van een kopje koffie op voor een muzikale weersverwachting.

Het gesprek van de avond was natuurlijk “How’s the Weather”?
Bij het inzien van het mooie programmaboekje, opgemaakt door Pim Huijgens, kwamen de eerste vraagtekens naar boven. Waren ze wel op alle weertypen voorbereid? Hadden ze voor de nummers Singing in the Rain en It’s Raining Men misschien een paraplu mee moeten brengen? Zou het nette overhemd of de mooie jurk te fris zijn tijdens Midst the Storm en Largo from Winter? Gelukkig voor de toehoorders konden ze uit het programma opmaken dat ook deze avond het spreekwoord `na regen komt zonneschijn` geldt.

De aankondiging werd vanuit een heus weerhuisje gedaan. Bij mooi weer kwam het vrouwtje Lieke naar buiten en bij slecht weer het mannetje Ward. De nummers werden door hen op komische wijze toegelicht.

Na een onstuimige opening met muziek en dans wisselden de hoge en lage drukgebieden elkaar in snel tempo af.
Tijdens het nummer Singin in the Rain trad ook een dansgroep op waardoor het nummer op zeer stralende wijze werd opgevrolijkt.
EMM verliet het podium. Toen was het de beurt aan The MusiCompany. Deze groep van 30 enthousiaste jongeren toonden tijdens hun optreden dat dans en zang op een leuke en professionele manier te combineren is.

Na de pauze zong TMC nog enkele nummers. Vervolgens kwamen de leden van de harmonie gehuld in kleurrijke regenkleding op voor het 2e muzikale gedeelte.
Hierbij werd bij elk muziekstuk op aanwijzing van het weermannetje en vrouwtje de kleding aangepast.
De regenkleding maakte plaats voor een zomers outfit tijdens You are My Sunshine. Daarna werden warme wanten, sjaals en mutsen aangedaan tegen de kou tijdens Vivaldi’s Largo Winter.

Na het gezamenlijk optreden van Eendracht Maakt Macht en The MusiCompany met het nummer Walking on Sunshine bedankte voorzitter Jan Franken iedereen voor dit geweldige spectakel.
De leden en haar dirigent Meike Huijgens waren duidelijk in de wolken met de door hen geleverde prestatie en sloten het jaarconcert toepasselijk af met het nummer …. How’s the Weather.

Na afloop kon men onder genot van een drankje heerlijk nagenieten met de muzikale klanken van de Jazzband Tony Macaroni and the Quattro Stagionies.