17 mei 2009

Zondag 17 mei 2009

Harmonie Eendracht Maakt Macht kan terugkijken op een geslaagde middag op het Ravelijn.

Op zondag 17 mei organiseerde EMM voor de 3e maal, dit jaar samen met Shantykoor de Batraven, een muzikale happening op deze prachtige locatie.

De harmonie en het koor brachten ieder een gevarieerd programma waarbij zij elkaar afwisselden.

EMM onder leiding van Meike Huijgens speelde o.a. een compilatie uit de musical Jesus Christ Superstar en de musical Miss Saigon.

De Batraven met dirigent Bert Meerman stonden garant voor gezellige, voor een ieder mee te zingen zeemansliederen.

Het programma werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van de beide Bergse verenigingen. Met het nummer Londonderry Air, beter bekend als Danny Boy en de door Bert Meerman geschreven tekst op het nummer Anchors Aweigh was te horen dat een harmonie en een shantykoor prima samengaan. Wie weet wordt hier in de toekomst een vervolg aan gegeven.

Na afloop kon het toegestroomde publiek, onder een inmiddels tevoorschijn gekomen lentezonnetje, genieten van Jazzorkest Rue d’Anvers.

Het bleek wederom dat dit vestingwerk van Menno van Coehoorn zich uitstekend leent voor culturele festiviteiten.