09 juni 2013

Persbericht BN de Stem:

Wat begon in het jubileumjaar 2007 als een bijzonder concert, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend muziekfestijn op het Ravelijn.

De organiserende vereniging “Harmonie Eendracht Maakt Macht” had voor zondag 9 juni een leuk en afwisselend programma samengesteld.

Naast Harmonie EMM, verleenden zeevrouwenkoor Oog-Tij en het Malletkorps Oranje uit Wouw hun medewerking aan deze muzikale middag. Zeevrouwenkoor Oog-Tij opgericht in maart 2004, is een koor met ruim 50 leden. Zij treden regelmatig op tijdens shantyfestivals, havenfeesten, sail weekenden en visserijdagen. Ook treedt het koor enkele keren per jaar op in diverse bejaardencentra. Onder de bezielende leiding van Paul Hoedelmans wordt veel aandacht besteed aan kwaliteit en presentatie. Zij repeteren op dinsdagavond in tapperij de Kroon en werken hard aan het repertoire als voorbereiding op het jubileumjaar 2014.

Het malletkorps Oranje uit Wouw is opgericht in 1975 en telt momenteel 18 leden. Het korps met dirigent Marcel Wijngaarden, maakt gebruik van een zeer uitgebreid slagwerkinstrumentarium waaronder veel melodische instrumenten, zoals de xylofoon, marimba en vibrafoon. Het is een enthousiaste groep die met veel plezier zowel in de regio als in het buitenland optreedt.

emm_28_klein_400

Harmonie EMM, Zeevrouwenkoor Oog-Tij en het Malletkorps Oranje stonden garant voor een sfeervolle middag.

Het publiek kon non stop genieten van de harmonieuze klanken van EMM onder leiding van Rik van Wijgerden. Heerlijk meezingen met het koor op bekende zeemansliederen en de vele muzikale mogelijkheden van de slagwerkgroep beleven.