Jaarconcert 2007

03 november 2007

Een Mooi Majestueus Galaconcert

In een prachtige ambiance en voor een bomvolle tribune in de theaterzaal van ’t Rijks werd op zaterdag 3 november door de jubilerende harmonie Eendracht Maakt Macht een zeer gevarieerd programma gebracht.

Geheel in stijl werd het publiek verwelkomt door 2 lakeien en kon men via een rode loper plaats nemen in de mooi ingerichte chique concertzaal

De 125 jarige harmonie o.l.v. Meike Huijgens, gekleed in stijlvolle smokings en schitterende avondjurken trakteerde de bezoekers op een heerlijke en leuke avond.

In het kader van het jubileum bestond het programma deels uit verzoeknummers van de orkestleden, aangevuld met o.a. een prachtige bewerking van Philip Sparke op Valerius’ Merck toch hoe Sterck.

Verder benadrukten Jasper de Waal nog eens waarom hij thans solohoornist is bij het concertgebouworkest.

Met het nummer España Bouyanouski toonde hij zijn muzikale kwaliteiten.

Dat muziektalent in de genen zit bleek uit het unieke optreden van de 3 generaties De Waal waarbij vader Guus, zoon Jasper en kleinzoon Sjors het nummer Suite Antiqua op hoorn ten gehore brachten.

Na de pauze bracht EMM wat meer voor het publiek bekendere werken.

Uit de Efteling bijvoorbeeld waar de debuterende dansgroep Fabulous 4 de elfjes uit het sprookje van de Indische Waterlelies op een zeer bijzondere en charmante wijze deed herleven.

De presentatie van deze avond was in handen van Ward Warmoeskerken die dit op zijn eigen vakkundige en ludieke manier invulling aangaf. Voor het nummer Rood van Marco Borsato gaf hij eenmalig het woord aan zijn “tweelingbroer Bart” die onwennig voor het eerst in het “rode” voetlicht trad.

De zangpartij van dit nummer nam Ruben Musters voor zijn rekening.

Het Galaconcert met als thema “Fiel” the Music werd toepasselijk afgesloten met het nummer Music van John Miles.

Na het concert was er een gezellig samenzijn en kon het publiek onder genot van een drankje, hapje en de muzikale klanken van het combo “The Pearl Masters” nog heerlijk na genieten.

De Harmonie Eendracht maakt Macht kan tevreden terugkijken op een muzikale en sfeervolle avond en kan in toekomst weer met een prachtige replica van het oude vaandel gemaakt door Joke de Jaeger-Warmoeskerken naar buiten treden.