18 mei 2014

jong_geleerd_klein_400_01

De werkzaamheden die momenteel gaande zijn op het Ravelijn stond Harmonie Eendracht Maakt Macht niet in de weg om ook dit jaar het festijn “Muziek op het Ravelijn” te organiseren. Het publiek had geen last van deze verbouwing. Met de opstelling van de verschillende podia was hiermee rekening gehouden. Het Non stop Music programma was gewaarborgd.

2e_brug_ravelijn_400

Tijdens het muziekfestijn georganiseerd door Harmonie Eendracht Maakt Macht is door de gemeente de tweede brug (nu al in de volksmond BOLLE-brug genoemd) van 14.00 tot 17.00 uur opengesteld voor het publiek. Dit gaf extra aanloop.

De organiserende vereniging EMM, in de volksmond beter bekend als de Fiel, opende onder leiding van Rik van Wijgerden het muziekfestijn.

publiek_2_klein_400

Harmonie EMM is een bloeiende vereniging voor jong en oud waar sfeer en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Het repertoire van EMM omvat diverse muziekstijlen. Naast klassiek, filmmuziek en marsen staat er ook regelmatige moderne muziek op de lessenaar. Nieuwe muzikanten zijn altijd welkom.

Het programma werd voortgezet door The Old Time Music band.

the_old_time_mb_1_klein_400

Deze uit 16 muzikanten bestaande bigband is opgericht in 1984 en staat onder leiding van Piet Kruize. In het begin lag de nadruk op nummers uit de jaren 20 en 30 die door ouders en grootouders vroeger werden meegezongen. Tegenwoordig is hun repertoire met hedendaagse muziek uitgebreid.

Hierna trad de The Sixpack Jazzcompany op.

sixpack_1_klein_400

Deze 6 mans formatie brengt traditionele jazz in de stijl van de oude New Orléans jazz. Ook wordt regelmatig een uitstapje gemaakt naar swing, mainstream en blues. De muzikanten van deze band hebben in de loop van de jaren de nodige ervaring opgedaan in verschillende jazzorkesten.

The Sixpack Jazzcompany is in haar korte bestaan uitgegroeid tot een graag geziene podiumformatie op menig jazzfestival, feest, bruiloft, receptie en zakelijk evenement.