In maart 2023 kregen wij een mail van de Oudenbosche Harmonie of wij het leuk vonden om een uitwisselingconcert te doen met hun. We waren gelijk enthousiast. Helaas hadden zij in hun eigen woonplaats geen plaats ivm verbouwingen, dus was er de vraag of het in Bergen op Zoom gehouden kon worden. Dan zouden wij de volgende keer naar Oudenbosch kunnen komen. Zo gezegd zo gedaan. Eerst op zoek naar een geschikte locatie. Een aantal zijn er de revue gepasseerd, maar Den Enghel bleek toch weer de meest geschikte. In de loop van de voorbereidingen kwam Oudenbosch met het idee om ook NEO uit Rucphen mee te laten doen. Hoe meer ziel hoe meer vreugd.

Ons programma was een voorproefje voor ons jaarconcert in januari. Wij mochten het concert aftrappen met de Franse klanken. Met ons bijna voltallige orkest hebben we de basis gelegd voor wat nog een geweldige muzikale middag zal gaan worden.

Hierna was er een changement van orkest maar ook van stoelen. Want Oudenbosch heeft iets meer plek nodig met hun ongeveer 50 muzikanten. De eerste rij van het publiek moest sneuvelen. Om 15:15 zat Oudenbosch klaar om te gaan spelen. Dit was voor hun een soort generale repetitie voor het concours over een paar weken. In opperste concentratie hebben zij hun programma ten gehore gebracht.

Om 16:00 uur zou NEO de muzikale middag afsluiten. Het opstellen van hun orkest en het stemmen van de instrumenten ging wat meer tijd inzitten. Maar om 16:20 begonnen zij hun programma met Lake of the Moon. Een leuke verrassing was het muziekstuk Bloasmuziek met een eigen arrangement en zang van een van de hoornspeelsters. Het was zo mooi en ontroerend dat het onze eigen voorzitter bijna in tranen zijn bedankje bracht.

Het was een mooie muzikale middag. Iedereen bedankt voor hun inzet voor en achter de schermen.